Poznaj nasze produkty:

Makaron z błonnikiem owsianym

Makaron z wysoką zawartością błonnika owsianego idealny dla zdrowia i szczupłej sylwetki. Błonnik owsiany zawiera beta-glukany, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi oraz ułatwiają ograniczyć wzrost poziomu glukozy we krwi po posiłku, w którym się znajdują. Produkt jest już dostępny w naszym sklepie internetowym.

Zobacz wszystkie

5 jajeczny popularny

W jego skład wchodzi kasza pszenna makaronowa z pszenicy miękkiej, semolina, czyli pszenica twarda „durum” oraz 5 jaj na każdy kilogram mieszanki mącznej. Dzięki takiemu połączeniu makaron podczas gotowania szybko staje się miękki i sprężysty, idealnie nadając się do zup, sosów oraz dań serwowanych „na słodko”. Taki sam makaron zagniatały nasze babcie!

12,00 zł 9,00 zł


Zobacz wszystkie

100% Amber durum

Linia „100% Amber durum” została stworzona specjalnie z myślą o miłośnikach południowych smaków oraz kulinarnych eksperymentów. Makarony „100% Amber durum” produkowane są w 100% z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki powstałej z pszenicy twardej, tzw. durum. To dzięki niej makaron ma żółte zabarwienie, nie skleja się, zachowuje odpowiednią sprężystość, zwartą fakturę i trudniej go rozgotować.

Zobacz wszystkie

Makaron pełnoziarnisty

Do produkcji tej linii makaronów użyliśmy mąki z pełnego przemiału z pszenicy durum, co oznacza, że ziarna zmielone zostały w całości. Dzięki temu, w mące z pełnego przemiału, oprócz węglowodanów i białka, jest więcej cennych dla organizmu składników, niż w mące białej. Makaron jest zdrowszy i ma niski indeks glikemiczny – przedłuża uczucie sytości i nie powoduje nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Polecamy go szczególnie osobom, dbającym o linię, diabetykom, sportowcom i osobom pracującym fizycznie!

Zobacz wszystkie

Jajeczny Amber durum

Wyprodukowany jest z pszenicy twardej, tzw. Amber Durum uprawianej we Włoszech. Ten specyficzny gatunek pszenicy nazywany jest makaronowym, ponieważ najczęściej wykorzystuje się go właśnie do produkcji makaronu. Jego unikalne właściwości stanowią wyróżnik dobrej jakości, dzięki niemu makaron pochłania podczas gotowania mniej wody, pozostaje sprężysty i nie zlepia się. W połączeniu ze świeżymi jajami zachowuje piękny, bursztynowy kolor i przypomina smak domowego makaronu.

Zobacz wszystkie

Aliganza Open Day

Czanieckie ładnie ułożyły nitki i wpadły na Open Day do showroomu Aliganza w Warszawie, gdzie odbyła się prezentacja kolekcji modowych marek na sezon wiosna-lato 2017. Monika Mrozowska, specjalistka od makaronowych słodkości, specjalnie na tę okazję zrobiła świąteczne ciasto piernikowo-czekoladowe z makaronem wysokobłonnikowym. A na miłe zakończenie spotkania, każdy z gości otrzymał od nas…

54. Rajd Barbórka 2016

Najbliższa sobota upłynie nam pod znakiem rajdowych emocji. Razem z Grzegorzem Miksą, zawodnikiem Automobilklubu Beskidzkiego, z piskiem opon ruszamy do Warszawy, aby zawalczyć o zwycięstwo podczas 54. Rajdu Barbórka. To już kolejny rok, w którym dopingujemy zdolnego Bielszczanina właśnie podczas barbórkowego wyścigu. Pamiętajcie: sobota, 10 grudnia, start: Tor Służewiec. Do zobaczenia!

Korzystamy z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z naszą polityką prywatności.