Poznaj nasze produkty:

Makaron z błonnikiem owsianym

Makaron z wysoką zawartością błonnika owsianego idealny dla zdrowia i szczupłej sylwetki. Błonnik owsiany zawiera beta-glukany, które pomagają w utrzymaniu prawidłowego poziomu cholesterolu we krwi oraz ułatwiają ograniczyć wzrost poziomu glukozy we krwi po posiłku, w którym się znajdują. Produkt jest już dostępny w naszym sklepie internetowym.

Zobacz wszystkie

5 jajeczny popularny

W jego skład wchodzi kasza pszenna makaronowa z pszenicy miękkiej, semolina, czyli pszenica twarda „durum” oraz 5 jaj na każdy kilogram mieszanki mącznej. Dzięki takiemu połączeniu makaron podczas gotowania szybko staje się miękki i sprężysty, idealnie nadając się do zup, sosów oraz dań serwowanych „na słodko”. Taki sam makaron zagniatały nasze babcie!

12,00 zł 9,00 zł


Zobacz wszystkie

100% Amber durum

Linia „100% Amber durum” została stworzona specjalnie z myślą o miłośnikach południowych smaków oraz kulinarnych eksperymentów. Makarony „100% Amber durum” produkowane są w 100% z semoliny, czyli gruboziarnistej mąki powstałej z pszenicy twardej, tzw. durum. To dzięki niej makaron ma żółte zabarwienie, nie skleja się, zachowuje odpowiednią sprężystość, zwartą fakturę i trudniej go rozgotować.

Zobacz wszystkie

Makaron pełnoziarnisty

Do produkcji tej linii makaronów użyliśmy mąki z pełnego przemiału z pszenicy durum, co oznacza, że ziarna zmielone zostały w całości. Dzięki temu, w mące z pełnego przemiału, oprócz węglowodanów i białka, jest więcej cennych dla organizmu składników, niż w mące białej. Makaron jest zdrowszy i ma niski indeks glikemiczny – przedłuża uczucie sytości i nie powoduje nagłego podwyższenia poziomu glukozy we krwi. Polecamy go szczególnie osobom, dbającym o linię, diabetykom, sportowcom i osobom pracującym fizycznie!

Zobacz wszystkie

Jajeczny Amber durum

Wyprodukowany jest z pszenicy twardej, tzw. Amber Durum uprawianej we Włoszech. Ten specyficzny gatunek pszenicy nazywany jest makaronowym, ponieważ najczęściej wykorzystuje się go właśnie do produkcji makaronu. Jego unikalne właściwości stanowią wyróżnik dobrej jakości, dzięki niemu makaron pochłania podczas gotowania mniej wody, pozostaje sprężysty i nie zlepia się. W połączeniu ze świeżymi jajami zachowuje piękny, bursztynowy kolor i przypomina smak domowego makaronu.

Zobacz wszystkie

Makaron od kuchni – czyli o tym jak powstaje nasz popularny produkt

Niektórzy nie wyobrażają sobie bez niego życia, dla innych jest jedynie dodatkiem do przygotowywanych dań. Chodzi o makaron, który występuje niemalże pod każdą szerokością geograficzną i przygotowuje się go na niezliczoną liczbę sposobów. Warto wiedzieć, jak wygląda proces jego produkcji, zanim trafi na sklepowe półki a potem na nasz stół….

Dania z makaronów według Doroty Choteckiej

Aktorka znana głównie z ról w „Ranczo” czy „Miodowe lata”. Zwolenniczka zdrowego trybu życia i dobrej kuchni. Uzależniona od makaronu, który kojarzy jej się z bezpiecznym i szczęśliwym dzieciństwem. Jak smakowało Twoje dzieciństwo? To temat rzeka. Temat, który przywodzi na myśl wspomnienia wywołujące uśmiech, ale i nostalgię. Smutek za czymś,…

Korzystamy z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z naszą polityką prywatności.